Synthomer a.s.

Tovární 2093, 35601 Sokolov
IČO: 00011771 | DIČ: CZ00011771

CO BYSTE O NÁS MĚLI VĚDĚT?

První řádky sokolovské chemické společnosti se začaly psát v roce 1917, kdy v tehdejším Falknově – dnešním Sokolově, rakouský Spolek pro chemickou a hutní výrobu založil továrnu na výrobu karbidu vápníku a dusíkatého vápna.  

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let 20. století došlo ve společnosti k radikální změně výrobního programu. Společnost opustila provozování těžkých elektrochemických a elektrotermických technologií a vybudovala výrobní program založený na produkci kyseliny akrylové.


JAKÝ JE SYNTHOMER DNES?

V současné době se společnost Synthomer a.s. řadí se do skupiny důležitých středoevropských výrobců a exportérů produktů z oblasti kyseliny akrylové, jejích esterů a akrylátových polymerů. Sokolovský závod Synthomer je nedílnou součástí mezinárodní skupiny Synthomer se sídlem ve Velké Británii, jejíž historie sahá až do roku 1863. Kromě Sokolova jsou pobočky a provozní centra Synthomer po celém světě. Produkty ze Synthomer výrobních závodů, včetně sokolovské chemičky, jsou dodávány zákazníkům ve více než 100 zemích.

Mezi nejvyšší priority sledované ve všech aktivitách společnosti jsou bezpečnost a ochrana zdraví pracovníků, bezpečný provoz zařízení a ochrana životního prostředí.


PROČ S NÁMI SPOLUPRACOVAT?

Společnost vyznává efektivnost zaměstnanosti. Průměrný stav zaměstnanosti dosáhl v posledních letech 330 osob. Společnost trvale podporuje rozvoj zaměstnanců, výuku cizích jazyků a celoživotní vzdělávání.

Péče o lidské zdroje ve společnosti byla oceněna titulem „Zaměstnavatel regionu“ v roce 2020. 

Společnost spolupracuje se středními školami v karlovarském a ústeckém regionu, dále s VŠCHT Praha a s Univerzitou Pardubice. Čilé kontakty má společnost také se základními školami na Sokolovsku.


CO VÁM NABÍZÍME?

  • Zajímavou pracovní příležitost v mezinárodní skupině Synthomer
  • Možnost osobního i profesního růstu
  • Odpovídající mzdové ohodnocení
  • Synthomer benefity (penzijní připojištění 3% z hrubé mzdy, firemní stravování, odměny za životní a pracovní jubilea, zaměstnanecký program telefonů, více dnů pracovního volna s náhradou mzdy při významných životních událostech)


KDE SE DOZVÍTE VÍCE?

Internetové stránky skupiny Synthomer: www.synthomer.com


LinkedIn: www.linkedin.com/company/synthomer/


Možnosti spolupráce

praxe stáž brigáda zaměstnání pro absolventy exkurze spolupráce na odborných pracích

Kontaktní osoba

Martina Poštová, PR specialista, HR tým
352614111
student@synthomer.com

Kde organizaci najít