Císařské lázně, p.o.

Mariánskolázeňská 2, 36001 Karlovy Vary
IČO: 75153033 | DIČ:

Císařské lázně jsou národní kulturní památka ležící přímo v srdci Karlových Varů, uprostřed lázeňského území chráněného jako součást světového dědictví UNESCO. Budova lázní byla dokončena v roce 1895 a za sto let fungování prošly jejími zdmi stovky tisíc lázeňských hostů, ale také významných návštěvníků a státníků. Na konci minulého století byl lázeňský provoz ukončen, budova byla jen příležitostně využívána pro různé společenské a kulturní akce a postupně chátrala.


V roce 2019 zahájil vlastník stavby, Karlovarský kraj, celkovou rekonstrukci Císařských lázní. Během téměř čtyřleté obnovy byla budově vrácena její historická podoba a do lázní se opět vrátil život. Dnes zde najdete moderní muzejní expozici zaměřenou na lázeňství. Zvláštním prohlídkovým okruhem je samotná Císařská lázeň - luxusní koupelna, která byla vybudována pro samotného císaře Františka Josefa I. Uprostřed lázní, v historickém obslužném dvoře, byl vybudován moderní multifunkční společenský sál, který je domovskou scénou Karlovarského symfonického orchestru. 


Císařské lázně se také stávají multikultuním zařízením vyhledávaným pro pořádání konferencí, firemních setkání, koncertů, ale i putovních výstav.




Možnosti spolupráce

praxe stáž brigáda spolupráce na odborných pracích

Kontaktní osoba

Věra Simeth, zástupce ředitele
775686976
vera.simeth@cisarskelazne.cz

Kde organizaci najít